Att jämföra försäkringsbolag på ett enkelt sätt

När det gäller försäkringar upplever många att det är som en snårig djungel av avtal, prisnivåer, villkor och premier. Dessa personer väljer det vad de anser vara den enkla vägen d.v.s. ringer det försäkringsbolag de redan har på exempelvis huset och tecknar både liv- bil- och barnförsäkring där.

Det är möjligtvis mycket bekvämt men ekonomiskt inte speciellt genomtänkt. Det skiljer nämligen väldigt mycket i premie hos olika försäkringsbolag. Bara på bilförsäkringen kan man spara flera hundra kronor i månaden genom att välja ett bolag före ett annat.

Men det behöver inte vara krångligt. Det finns nämligen flera sidor på nätet som hjälper till med jämförelsen. Dessa sidor bjuder på matnyttig information om vad man ska tänka på när man jämför försäkringsbolag och bistår även med en tjänst som gör att man på mindre än en minut kan jämföra exempelvis bilförsäkring.

forsakringsbolag

I ett webformulär fyller man i registreringsnumret på bilen samt lite information om hur mycket man kör per år samt var den står parkerad på natten. Utöver det är det enbart personuppgifter som ska fyllas i. Formuläret tar maximalt några minuter och sedan letar tjänsten upp en mängd olika bilförsäkringar och presenterar dem utifrån pris.

Är man lite lat av sig kan man stanna här, välja det billigaste alternativet och boka detta.

Men det går att dra jämförelsen ett steg till.  För det är inte säkert att den billigaste bilförsäkringen är den bästa. Det finns nämligen flera saker man bör tänka på innan man tecknar försäkring. Det handlar om allt från hur man kan få ner premien till vad man bör tänka på angående tilläggsförsäkringar.

Att använda sig av en jämförelsesajt är alltså ett enkelt och smidigt sätt att jämföra försäkringar. Däremot bör man vara medveten om att det endast är några parametrar som är med i jämförelsen. Har man en gammal billig bil kanske det räcker med att ta det billigaste alternativet. I annat fall bör man även ta en funderare över sina behov innan man bestämmer sig.