Hjälp med bokföring!

Som egen företagare ställs man ofta inför stora utmaningar. Det spelar egentligen inte så stor roll om man är ett företag med endast en anställd eller om man har flera hundra anställda. Att organisera allt och samtidigt få in tillräckligt med pengar och ta hand om sina kunder, leverera produkter och ordna med allt annat, är verkligen något som kan ta knäcken på vem som helst. Och som att inte det vore nog så är det snart dags att redovisa räkenskapsåret…

Vad är lösningen?         

Om man som företagare inte själv älskar att hålla på med siffror och att vara i kontroll av företagets redovisning finns det mycket att vinna på att låta ett externt företag ta hand om sitt företags bokföring. Inte minst eftersom man då får betydligt mer tid att lägga på sitt företags kärnverksamhet. Du slipper alltså syssla med sådant som inte direkt ger mer klirr i kassan. Men sedan kommer också vinster från att en person som är specialiserad på bokföring tar hand om siffrorna i ditt företag. Den personen kommer med största sannolikhet att göra allt rätt, och han eller hon också känner till alla avdrag som du kan göra.

bokforing

Vad innebär bokföring?

Bokföring är kort och gott en förteckning över ditt företags alla transaktioner i alla dess olika riktningar. Grundbultarna är såklart kostnader och intäkter men sedan tillkommer det också en rad andra poster som bland annat kan visa på transaktionerna som gjorts inom ramen för ditt företag. Anledningen till att man måste ha en bokföring för sitt företag, är inte minst för att skatteverket ska kunna kontrollera att tillräckligt med skatt betalas.

Hur får man hjälp med bokföringen?

Enklast får man det genom att gå in på nätet och söka på företag som just är specialiserade på redovisning.